A garázskapu vásárlás 5 alapvető szabálya – avagy hogyan kerülje el a buktatókat.

Garázskapu vásárlás előtt áll?

garázskapu vásárlás

Ha az otthona biztonságáért, kényelméért és esztétikus megjelenéséért tett már lépéseket, bizonyára az ingatlan legnagyobb nyílászárója, a garázskapu sem hagyja hidegen. Egy esztétikus, minőségi, megbízhatóan és hatékonyan működő garázskapu több fronton is hosszú évekre, akár évtizedekre is megkönnyítheti az Ön életét

Mindössze 5 egyszerű kérdést kell megválaszolnia és néhány alapvető szabályt kell betartania az évtizedekig tartó gondtalanság érdekében.

1. Házon belül vagy külön épületbe kerül a garázskapu?

Nagyon nem mindegy, ugyanis a lakóépületbe telepített garázskapuknál általában ajánlott a hőszigetelés beépítése is, hiszen télen, amikor elementáris erővel beindul a fűtési szezon, nem lenne szerencsés az utcát is fűteni. Beépíthető termo keretekkel a hőszigetelő hatás fokozható.

Amennyiben a garázskapu elkülönített épületbe kerül, a szigetelés nem feltétlenül szükséges, de zajcsökkentő volta miatt bármelyik garázs számára ideális lehet.

2. Mekkora és milyen alakú legyen a garázskapu? Függőlegesen mozogjon, vagy szabad teret biztosítson?

Ez függ a garázs és a benne parkoló jármű méretétől, valamint a garázs egyéni elrendezésétől is. Minden esetben alapos felmérés és pontos tervezés szükséges a garázskapu megfelelő méretének és formájának, valamint elrendezésének kiválasztásához.

3. Mennyire lehet sérülékeny a garázskapu ajtaja?

A garázskapu beszerelése előtt gondosan mérlegelni kell a használat során lehetségesen felmerülő sérülési faktorokat is. A sima vagy a bordázott felület éri meg jobban? Az előbbi talán esztétikusabb, az utóbbi viszont kevésbé sérülékeny.

4. Klasszikus billenő vagy modern szekcionált legyen a garázskapu?

A klasszikus billenő garázskapu előnye, hogy régi garázsokba is gond nélkül telepíthető és viszonylag olcsóbb, mint a több lamellából álló, tökélyre fejlesztett társa, a szekcionált garázskapu. Ez utóbbi több helyet is hagy a garázsban azáltal, hogy felhúzáskor a garázs mennyezetére kúszik fel.

5. Legyenek a garázskapun ablakok, vagy sem?

Egy-egy jól elhelyezett világítónyílás nem csupán a garázskapu esztétikai megjelenését fokozza, hanem briliáns lehetőséget kínál a természetes fény garázsba csalogatására is.

A garázskapu megbízható működésének záloga – avagy hogyan kerülje el a buktatókat?

Ha Ön garázskapu vásárláson gondolkodik, először ne az árat figyelje! Garázskapuja ugyanis kerüljön bármennyibe, csakis akkor fog problémamentesenfolyamatosan és biztonságosan működni, ha a kiválasztási és a beszerelési folyamatot, az Ön igényeit szem előtt tartva, magasan képzett szakemberek segítik, akik később, évente legalább egyszer a szükséges karbantartási munkálatokat is elvégzik.

A garázskapu rendszeres, évenkénti karbantartása elengedhetetlen a megbízható és hosszú távú működés érdekében!

A Kapu-Centrum Kft. által forgalmazott kiemelkedő minőségű garázskapuk bármelyikének (mint például a Hörmann) megvásárlásával Ön egy ragyogó nyílászárón kívül garanciát is kap arra, hogy a garázskapu az évek múltán is meghibásodás nélkül, folyamatosan teszi majd a dolgát. Ha pedig mégis javításra lenne szüksége, a megfelelő alkatrész és szakembergárda is rendelkezésére fog állni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Your Comment