Az automata parkolórendszer vitathatatlan előnyei

automata parkolórendszerAz automata parkolórendszer félig vagy teljes egészében mechanikus, azaz gép által vezérelt. Létezik tálcás vagy közvetlenül az autót mozgató kivitel is. Közös jellemzőjük, hogy függőlegesen, illetve oldalirányban vagy mindkét irányban is képesek mozogni és tárolni a járműveket.

Az automatizált parkolórendszer lényege és célja, hogy minimálisra csökkentse az autók parkolásához szükséges területet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lehető legkisebb területen a lehető legtöbb autó parkolását teszi lehetővé.

Miért jobb választás az automata parkolórendszer, mint a hagyományos?

A válasz egyszerű: azért, mert az automatizált parkolórendszerek megoldást jelentenek egy égető problémára. Egyre több parkolóhelyre lenne ugyanis szükség a nagyvárosokban, mégis egyre kevesebb áll a rendelkezésre a folytonosan növekvő beépített területek miatt.

Az automatizáció okozta kényelemre és előnyökre Európában már a 20. század elején megmutatkozott az igény, és voltak ilyen irányú törekvések az észak-amerikai kontinensen is. Az igazi áttörést azonban az elmúlt évtizedek rohamosan felgyorsuló technológiai fejlődése hozta meg, amelynek köszönhetően ma már nem csupán 2-4, hanem akár 1000 vagy még több jármű tárolására is lehetőség nyílik ilyen módon.

Az automatizált parkolórendszerek előnyei

Az automatizált parkolórendszer egyszerre jelent „SMART”, azaz okos, fenntartható és környezetbarát megoldást. Aki ezt választja, valóban tesz a bolygónk jövőjéért, hiszen:

  • nem kell plusz köröket megtennie egy parkolóhely megtalálásához,
  • így nem terheli plusz CO2-gázzal a környezetét és a Föld légkörét,
  • tehát kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után

Számos biztonsági és kényelmi funkciót biztosít, tehát megkönnyíti a mindennapokat, többek között azért, mert:

  • a föld alá vagy akár többszintes épületekbe is telepíthető
  • a használatával kizárhatóak a koccanásos balesetek, a szándékos rongálás okozta károk és a lopás
  • gyorsan visszahívható az autó, ami rendszerint a menetirányba állítva tér vissza

Költséghatékony megoldás, mert:

  • az autók parkolásához minimális helyre van szükség vertikálisan és horizontálisan is, hiszen nem kell a parkolás után kiszállni az autóból, mert a jármű mechanikusan kerül a számára kijelölt parkolóhelyre
  • nincs szükség szellőzőrendszerre és fényre, hiszen a folyamat emberi jelenlét nélkül zajlik
  • egységnyi területen nagyságrendekkel több autót képes befogadni, mint a hagyományos parkolóházak

Az automatizált parkolórendszer használatához Önnek nincs más dolga, mint a megfelelő kapun behajtani, kiszállni az autóból és kiváltani a parkolójegyet. Innentől, teljes automatizáltság esetén, a mechanikus rendszer dolgozik, félautomata rendszerek esetén pedig – bár a technológia ugyanaz – a ki- és beparkolás sofőri intézkedést igényel.

Jelenkorunk legnagyobb, több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező, automatizált parkolórendszereket gyártó cége, a WÖHR GmbH az egész világot behálózza különleges parkoló megoldásaival.

A parkolórendszerek legszélesebb választékát kínálják otthonra és parkolóházak vagy többszintes épületek kiszolgálására egyaránt. A kínálatukban található 36-féle rendszer közül az Ön igényeire is megtaláljuk a kiváló, egyénre és projektre szabható megoldást.

Ha Ön automata parkolórendszer kialakításán gondolkodik és még nem döntött, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Your Comment