Parkológép a ház körül, avagy egy technológia, ami nem csak az autók parkolását teszi könnyebbé

patkolóemelőA korszerű parkológépeknek köszönhetően a parkolóhelyek maximális kihasználtsága mellett a bolygónkon hagyott ökológiai lábnyomokat is jelentősen csökkenthetjük, nem beszélve az extra kényelemről, amit egy-egy ilyen parkológép nyújthat.

Ma már az egyéni, 2-4 autó tárolására alkalmas szerkezetektől egészen a több, mint 1000 járművet is magába foglaló, teljesen automatizált parkolórendszerekig bármit megtalálhatunk a piacon, feltéve, ha jó helyen keresgélünk. Tudjon meg többet, olvasson tovább!

A parkológép sokkal többet tud, mint gondolná

A parkológép sokak fejében leginkább az autók parkírozására szolgáló, rendszerint teljes vagy félig automatizált rendszert jelenti. Ez a technológia azonban ennél még több szegmensben adhat számunkra extra értéket és kényelmet, akár a ház körül is.

Ahhoz, hogy tisztán lássunk, érdemes sorra venni a különböző parkológép típusokat.

A parkológép típusai

Parkolóemelő

Az egyik legnépszerűbb típus kétségtelenül a parkolóemelő, ami vízszintes elrendezést biztosít, könnyű ki- és behajtással és az autóból való könnyű ki- és beszállási lehetőséggel.

2-4 vagy akár 6 db gépjármű számára lehet költséghatékony és helytakarékos választás. Szintenként 2-3 parkolóhelyet kínál, ezért elsősorban a családi házakhoz vagy kisebb társasházakhoz ideális.

Többféle elrendezésben készül, egymás mellé vagy mögé is telepíthető, a szabadban vagy akár a felszín alatt is elhelyezhető, így tehát egyedi igényekre szabható.

Parkolótálca

A parkolótálca síneken futó platókkal felszerelt rendszer, amely hosszanti irányban mozgatható és a legjobb helykihasználtságot garantálja.

Kombi lift

Különleges parkolási lehetőséget jelent a kombi lift, ami az előző két rendszer előnyeit kombinálja. Olyan garázsokban domborítja ki kivételes tulajdonságait, ahol kettő, három vagy több parkolósor kialakítására is lehetőség nyílik.

Fordítókorong

Abban az esetben, ha szűkös a manőverezési terület, és nincs lehetőség arra, hogy beállás után megforduljon az autóval, fordítókorongra van szükség. Ennek a kifejezetten esztétikus megoldásnak köszönhetően a jármű minden alkalommal a kívánt irányba fordítható.

A fentiektől nagyobb befogadóképességű automatizált parkolórendszereknek egy külön blogcikket szenteltünk, így ezeket ebben a cikkben nem részletezzük.

Mire lehet jó még egy parkológép?

A WÖHR GmbH által gyártott parkológépek kivételesen kényelmessé, helytakarékossá és költséghatékonnyá tehetik a parkolást több autó esetében. A WÖHR GmbH-nál úgy gondolják, hogy ha ez a rendszer működik az autóknál, miért is ne működhetne a biciklik vagy akár a szemeteskukák esetében?

Az előbbinél elsősorban a helytakarékosság, a kényelem és a biztonság emelhető ki, az utóbbinál azonban komoly esztétikai érték is jelentkezik.

A Bikesafe akár 120 kerékpár kialakítására is alkalmas, egyénre szabható kialakítással és rendszerrel. 100% lopásbiztonságot garantál.

A föld alá süllyeszthető hulladékszállító különböző méretekben és felhasználási lehetőségekkel teheti könnyebbé és egyszerűbbé a mindennapokat. Gondoljon csak bele, milyen jól jönne nyáron, a nagy melegben, ha a háztartási szemét nem az udvaron bűzlene, hanem el lehetne rejteni a hűs föld alá!

Ha pedig egy-egy motort, esetleg néhány dobozt szeretne 100%-os biztonsággal eltüntetni a kíváncsi szemek elől, egy ilyen a rendszerrel ennek sincs akadálya. A felszínen ráadásul bármi elhelyezhető. További előnye, hogy akár kétszintes is lehet, könnyen használható, gyors, kulccsal üzemeltethető, tehát csak az arra jogosultak férnek hozzá.

Az innovatív és egyénre szabott parkolómegoldásokért vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal!

LINK: https://kapucentrum.hu/kapcsolat/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Your Comment